Hennep zaad 1kg

Artikel 1 van 1
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Hennep Zaad

Net als alle particles moet hennep voor gebruik eerst voorbereid worden. De manier waarop is voor velen waarschijnlijk wel vanzelfsprekend, voor anderen wellicht handig om stap voor stap eens door te kunnen lezen. Het voordeel van hennep is dat het (in tegenstelling tot tijgernoten en pinda’s) niet snel verkeerd bereidt kan worden. Het bevat immers geen schadelijke stoffen die er eerst uitgekookt moeten worden en het is stukken minder hard dan bijvoorbeeld tijgers of mais waardoor je het droog zonder al te veel moeite kapot kunt knijpen. Waarom dan toch weken en koken? Omdat hennep enorm sterke geur- en smaakstoffen bevat die na een goede bereiding pas echt goed tot hun recht komen. De reden dat een hoop soorten vis er enorm dol op zijn!

Het begint met het weken van de hennep. Hierdoor zal het hennepzaadje water opnemen waardoor het witte kiempje iets zal gaan groeien. In dat kiempje zitten die belangrijke geur en smaakstoffen. Om er voor te zorgen dat deze na het koken goed worden afgegeven moet het kiempje voldoende vocht opnemen. Dit bereik je door de hennep minimaal 12 uur te weken, maar langer is over het algemeen beter (24 uur).

Na het weken is het tijd om de hennep te koken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tijgernoten hoeft dit gelukkig niet zo lang te duren. Hoelang de hennep moet koken is een beetje afhankelijk van de tijd dat het heeft liggen weken. Voor mij heeft het lang genoeg gekookt als de eerste hennepzaadjes openbarsten en de witte kiempjes zichtbaar worden. Over het algemeen zal dit zo’n 20 tot 30 minuten duren. Daarna gaat de hennep in een emmer met voldoende kookvocht. In het warme kookwater zullen de overige hennepzaadjes binnen afzienbare tijd ook gaan kiemen. Hoeveel hennep er uiteindelijk zal kiemen is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het hennepzaad. Oude, sterk uitgedroogde hennep zal een stuk slechter kiemen dan verse hennep, hoe zorgvuldig je het ook voorbereidt.

Als de hennep een paar uur de tijd heeft gehad om af te koelen, zul je zien dat een groot deel gekiemd is. Op het kookvocht zul je nu ook duidelijk de oliën kunnen zien die tijdens het koken vrij zijn gekomen. Alhoewel hennep van nature al genoeg geur en smaakstoffen bevat kun je er tijdens het weken en koken zelf nog extra lokstoffen aan toevoegen. Enorm populair de laatste jaren is bijvoorbeeld de “chili hennep“. Door chilipoeder tijdens het weken en koken toe te voegen geef je de hennep een pittige smaak waar karpers enorm dol op schijnen te zijn. Ik heb echter nog steeds veel vertrouwen in de natuurlijke geur- en smaakstoffen van hennep waardoor ik nog nooit de behoefte heb gehad om extra’s toe te voegen.

Bovenstaande bereidingswijze is uiteraard een voorzetje. De tijd dat je het laat weken en koken valt mee te variëren. Er zijn vissers die bijvoorbeeld hennep samen met kokend water in een thermosfles doen en dit 12 uur laten staan, wat ook prima schijnt te werken. Van belang is dat de hennep goed de gelegenheid krijgt om te kiemen, zodat die geurende en smaakvolle oliën vrijkomen. Knappe karper die dat uiteindelijk links laat liggen!

 

 

Verzenden

GRATIS verzenden vanaf

€ 75,-

Nederland

Belgie 

Duitsland

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Hengelsport-Molenberg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel